Voice Dialoque
 In gesprek met je subpersonen
Voice Dialoque is een methode die de stressregisseur kan inzetten tijdens een traject.

Het is een manier om in dialoog te gaan met je innerlijke stemmen.
Door in contact te komen met je andere “ikken” wordt je bewustzijn en zelfkennis vergroot.
Door Voice Dialoque leer je omgaan met al je mooie en minder mooie aspecten van je persoonlijkheid. Word je je bewust van welke “ikken” de regie overnemen en in welke situatie dit gebeurt.
Voice Dialoque laat je in gesprek komen met je innerlijke stemmen, zodat we ze leren accepteren en respecteren. Elk facet van je persoonlijkheid verdient de aandacht en mag er zijn. Het gaat om bewustwording, ontwikkeling en zelfaanvaarding. Wie vertrouwt raakt met al zijn “ikken” kan ze leren sturen en inzetten wanneer je ervoor kiest.

Hoe en wanneer ontstaan subpersonen.
Subpersonen ontstaan al in het begin van je leven. Eerst het kwetsbare kind, dan de beschermer en in de pubertijd ontwikkelen zich de dominante subpersoonlijkheden zoals de puscher, de criticus, de perfectionist en niet te vergeten de pleaser.

Subpersonen kunnen je ter dienst zijn maar ze kunnen je ook belemmeren.
Als de beschermer je teveel beschermt ontneem je jezelf nieuwe ervaringen.  Subpersonen kunnen ook doorschieten en een zelfoverschattend hoogdravend roofdier worden, die moeilijk aansluiting met de omging kan vinden.

Iedereen heeft veel verschillende “ikken”,
Al die verschillende “ikken” maken deel uit van onze veelzijdige persoonlijkheid. Zij zijn ontstaan door onze ervaringen en kleuren onze kijk op de wereld. Zij zijn van grote invloed op ons leven en zijn. Elke “ik” heeft een eigen manier van voelen, gedrag, gewoonten, overtuigingen en gevoelens. Er zijn dominante subpersonen, waarmee je je kan identificeren  die die dominant zijn en “ikken die vruchtenloos hun stem proberen te laten horen. En sluit ook de donkere kant “ikken niet uit, die we liever kwijt dan rijk zijn.  Voorbeelden hiervan zijn het monster, de beul, de slang, de tiran, de duivel

Voorbeelden van subpersonen
Artiest, Behager, Boer, Bon Vivant,    Carrièretijger, Clown, Controleur, Criticus, Dromer, Dwaas Fanaat, Femme Fatale, Generaal, Hater, Heks, Held, Huissloof, Koning, Krijger, Kwetsbare, kind, Levensgenieter, Minnaar, Losbol,Moeder, Moralist, Playboy, Neuroot, Sloddervos, Weeskind en nog vele andere. 

De meest voorkomende dominante subpersonen zijn de dromer (schepper creatief ) , de realist (pragmatisch)  en de criticus (toetser van de dromer en realist.

En ikzelf?
Zelf heb natuurlijk ook vele subpersonen zoals de moeder, oma, zus, nicht, buurvrouw, vriendin, stressregisseur,;de coach, de creatieveling, de boeddhist, de criticus maar ook de heks, de angsthaas en de wolf.  

Nieuwsgierig
Wil je weten  welke subpersoon in jouw leven een grote rol speelt?  
Bel gerust voor een afspraak met de stressregisseur.